Detenen a Marsella tretze persones relacionades amb un intent d'homicidi d'un home a Castelló d'Empúries el gener de 2023

2024-03-12 21:00

La Fiscalia de Marsella ha coordinat un operatiu policial desplegat aquest dilluns 11 de març a Marsella amb la participació d’agents de Mossos d’Esquadra de la DIC de Girona que formaven part de l’equip de més de 80 investigadors especialitzats en la lluita contra el crim organitzat. L’operatiu, amb el suport de la Brigada d'Investigació i Intervenció de Marsella i en presència d'investigadors de la DIC, va acabar amb un balanç de tretze persones detingudes: deu homes i tres dones, d'entre 15 i 25 anys.

La investigació conjunta els relaciona presumptament amb un intent d'homicidi voluntari en banda organitzada contra un ciutadà francès que va tenir lloc el 24 de gener de 2023 a Castelló d'Empúries. Els detinguts podrien estar relacionats amb l'organització criminal DZ Mafia. De les tretze detencions, una es va desenvolupar a Rennes i una al departament dels Alps d'Alta Provença.

Aquesta investigació, que arriba després de 14 mesos d'intensa i minuciosa feina policial, són una mostra de l'excel·lent cooperació policial i judicial entre ambdós països. El passat més de juny es va signar a Eurojust un equip conjunt d’investigació entre la jurisdicció interregional especialitzada de Marsella i el jutjat d'instrucció de Figueres, composada pels Mossos d'Esquadra, per l'OCLCO (Oficina Central de Lluita contra el crim organitzat) i la policia judicial de Marsella i de Perpinyà, per a treballar de manera conjunta.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.