Detenen a l'AP-7 un fugitiu palestí que viatjava en un autobús cap a França

2016-01-23 09:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van detenir el dia 20 de gener, un home, de 27 anys, de nacionalitat palestina i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte de falsificació documental i usurpació de l’estat civil. A més, li constaven tres ordres pendents de detenció per diferents jutjats penals de Barcelona i un esbrinament de domicili.

A un quart de nou del matí del 20 de gener, els mossos van saber que un home amb tres ordres pendents de diferents jutjats de Barcelona anava com a passatger en un autobús que anava direcció França.

Els mossos van veure circular per l’AP-7 l’autobús en sentit nord i van aturar el vehicle a l’àrea de descans al punt quilomètric 24.5 de la població de Figueres.

Un cop inspeccionat l’autobús, la policia va localitzar al fugitiu que presentava un document poc fiable de la seva identitat però que corresponia a la descripció facilitada. A més, l’home duia una gran quantitat de petits aparells electrònics i de telefonia, de dubtosa procedència, que estaven en idiomes orientals que ni ell mateix entenia.

La patrulla va dur a l’home a la comissaria de Figueres i va constatar amb les empremtes que l’home duia una identificació falsa i que es tractava realment de l’home que estaven buscant.

Els mossos van detenir a l’home per les tres ordres pendents del jutjat penal 2,12 i 15 de Barcelona (per delictes de furt, robatoris amb violència i intimidació i lesions) així com a presumpte autor  d’un delicte de falsificació documental i usurpació d’estat civil.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 21 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.