Detenen a la Rambla dos reclusos que s'havien escapat de la presó de Figueres

2013-01-16 12:00

Poc després de les nou del matí diferents dotacions dels Mossos d'Esquadra han detingut dos interns del centre penitenciari del carrer Sant Pau de Figueres. Els reclusos s'han escapant sortint per una finestra de la inferemeria, han accedit a la teulada i han saltat al carrer. Eren aproximadament les set del matí i, segons diuen els Mossos, s'han escapat "salvant els murs amb el mètode de despenjar-se mitjançant llençols".

Els dos individus han estat identificats per un funcionari de presons que els ha vist a la Rambla de la ciutat. Els Mossos han envoltat el passeig figuerenc amb diversos vehicles. Un d'ells fins i tot ha pujat a la mateixa Rambla apropant-se al banc on es trobaven asseguts els fugitius. La detenció s'ha produït sense que oposessin resistència.

Els detinguts són Miguel RN, de 43 anys, conegut com a Miguelín, i Jose María AG, de 45 anys, que  passaran properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. 

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d’Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El CP Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.

En relació a la fuga, i posterior detenció des interns, l’alcaldessa Marta Felip manifesta la seva satisfacció per la resolució ràpida d’un fet aïllat i puntual, al mateix temps que agraeix la tasca dels cossos policials de la ciutat. No obstant, l’alcaldessa reclama l’obertura del Centre Penitenciari Puig de les Basses quan més aviat millor, les obres del qual van acabar fa uns dos anys i a on s’hi han de traslladar -entre d’altres- els interns de l’actual presó. 

Un dels detinguts traslladat al vehicle dels Mossos (Foto: Tramuntana TV)