Detenen a la Marca de l'Ham i Cabanes quatre homes per cultiu de més de 1.600 plantes de marihuana

2014-05-25 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 19 de maig a Figueres i Cabanes, quatre homes, d’entre 19 i 68 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, veïns de Figueres i Cabanes, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. A un d’ells també se li imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els mossos de Figueres van saber que en una nau sense activitat del barri de la Marca de l’Ham de Figueres, s’hi podria estar realitzant un cultiu i venda de marihuana.

El matí del dia 19 de maig, els mossos es van adreçar a la nau i van localitzar el propietari. Seguidament van observar que dins de l’edifici hi havia restes d’haver albergat una gran plantació de marihuana. Van trobar-hi uns quatre mil testos amb terra i adob, però sense plantes. També van veure part d’una instal·lació elèctrica, per mantenir la plantació, que estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. El propietari, de 68 anys i nacionalitat espanyola, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

Durant la tarda del mateix dia, mentre els mossos continuaven amb les indagacions sobre el destí de les plantes, van rebre diverses queixes per la forta olor de marihuana que sortia d’un pis del mateix barri de la Marca de l’Ham. Els agents es van adreçar al lloc i van localitzar un habitatge vigilat per un jove, el qual es trobava a la porta d’entrada. Seguidament van entrar per comprovar d’on sortia la fortor de marihuana i van trobar-hi un total de 1.405 plantes de marihuana. El vigilant, de 19 anys i de nacionalitat marroquina, va quedar detingut per la seva presumpta relació amb el cultiu de les plantes.

La investigació va determinar que les plantes provenien de la mateixa nau on els mossos havien estat al matí, tot i que altres plantes s’haurien traslladat fins una casa de Cabanes. Cap al vespre la investigació es va centrar a l’esmentada població, on van localitzar el domicili amb la resta de plantes. En aquest habitatge hi havia dos homes que vigilaven un total de 268 plantes de marihuana. Els dos homes, de 22 i 30 anys, i de nacionalitat marroquina, van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en els propers dies.

Els quatre detinguts, dels quals tres tenien antecedents, van passar el dia 22 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a tres d’ells.