Detenen a la C-33 els autors d'un robatori en un domicili de Figueres

2017-11-30 08:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport (UOM) i de la Unitat d’Investigació de Granollers van detenir conjuntament el dijous 23 de novembre dos homes de 40 i 43 anys veïns de l’Hospitalet de Llobregat, un home de 26 anys i una dona de 39  anys veïns de Barcelona, tots quatre de nacionalitat colombiana i alguns amb antecedents per fets similars, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força al Vallés Oriental i un altre a la localitat de Figueres.

Els fets es van produir cap a les 14:40 hores de dijous, quan els agents de la OAM, que es trobaven realitzant un patrullatge preventiu per la C-33 van localitzar a l’àrea de servei de Montcada i Reixach un vehicle amb quatre ocupants en actitud vigilant i van procedir a identificar-los.

Seguidament es va escorcollar el vehicle i en el seu interior es van localitzar diverses bosses mà de dona, un ordinador portàtil, joies, una col·lecció de bitllets en moneda estrangera i perfums. És dona la circumstància que, una d’aquestes persones estava sent investigada per la Unitat d’Investigació de Granollers per diversos robatoris amb força a domicilis en poblacions del Vallès Oriental,  es va sol·licitar col·laboració d’aquesta Unitat per identificar els ocupants del vehicle, investigar els objectes localitzats i esbrinar el seu origen.

Fetes les comprovacions corresponents, es va poder constatar que aquests objectes provenien d’un robatori amb força en un domicili a la localitat de Figueres comés feia poques hores. En l’escorcoll  del vehicle també es va localitzar diferent material per cometre robatoris, concretament tornavisos, guants, mitjons, motxilla, un parell de walkie talkies, i una peça de plàstic rígid per obrir portes, per la qual cosa es va procedir a la detenció d’aquestes quatre persones.

A més a més, a uns dels detinguts també se l’imputen quatre robatoris amb força a les poblacions de Llinars del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Pere de Vilamajor comesos durant el mes de setembre d’aquest any.

Les investigacions van començar el 6 de setembre d’enguany, arran d’un robatori comés a Llinars del Vallès i en el qual ja es van detenir dues dones, també de nacionalitat colombiana i amb vinculacions amb aquest grup, que van ingressar a presó per ordre judicial.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial dissabte 24 de novembre, davant el Jutjat en funcions de Guàrdia de Cerdanyola, el qual va decretar el seu l’ingrés a presó.