Detenen a Capmany un home amb 29 quilos de marihuana que va fugir d'un control policial

2014-02-24 09:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir, el dia 16 de febrer, un home de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de conducció temerària.

Els fets es remunten al passat 13 de febrer durant un control policial preventiu que s’havia muntat a l’altura del punt quilomètric 772, de la carretera N-II, dins del terme municipal de Capmany.

Els agents van localitzar un turisme que es va aturar uns metres abans d’arribar al control policial. Quan els mossos es van apropar al vehicle, el conductor va accelerar i va marxar a gran velocitat.

Immediatament es va muntar un dispositiu per tal de localitzar al vehicle escàpol, que va permetre, poc després, localitzar-lo sense el conductor, en una zona rural de Capmany. A l’interior del maleter del vehicle es va intervenir vint-i-nou quilograms de cabdells de marihuana, distribuïts en diferents bosses.

Després de fer les indagacions oportunes, els policies van identificar el conductor  i, finalment, el dia 15 de febrer el van detenir a Figueres.

El detingut, que té nombrosos antecedents, va passar el dia 16 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.