Detenen 5 persones per robar pernils que amagaven sota les faldilles a El Portús

2014-04-12 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Jonquera van detenir el dia 3 d’abril a la Jonquera, cinc persones, dues dones i tres homes d’entre 25 i 37 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Marsella (França), com a presumptes autors d’un delicte de furt en un  establiment.

Els fets van ocórrer a quarts de tres del migdia del mateix dia a El Portús, quan la responsable d’un supermercat va observar dues dones que sortien del comerç amb una actitud sospitosa. Mitjançant les càmeres del circuit de seguretat, els responsables van observar que aquelles dues persones havien estat sostraient pernils envasats al buit, mentre tres homes distreien els treballadors. Un responsable del comerç va poder retenir un dels homes fins l’arribada des agents i va recuperar 7 pernils, mentre els altres quatre implicats fugien corrent

Diverses patrulles van iniciar una recerca per la zona, amb la descripció facilitada pels treballadors, per tal de localitzar aquestes persones. Poca estona més tard, van trobar els dos homes i les dues dones a l’interior d’un bar del sector dels Límits. Els agents van comprovar que una de les dones portava dues fundes cordades a l’interior de les faldilles per tal d’introduir el gènere de manera que quedés camuflat. A més, també van poder veure amb les imatges de seguretat que aquesta dona havia agafat els set pernils. El valor total dels objectes sostrets era de 419.65 euros i per aquest motiu els policies van detenir les cinc persones com a presumptes autores d’un delicte de furt.

Els detinguts, sense antecedents a l’estat espanyol, van passar el dia 4 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.