Detenen 4 persones per robatoris en caravanes a Sant Pere Pescador

2014-07-30 22:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el dia 22 de juliol a l’Escala quatre homes d’entre 21 i 23 anys, nacionalitats francesa, kosovar i albanesa, amb domicili desconegut, com a presumptes autors de dos delictes de furt i tres delictes de robatori amb força a l’interior de caravanes.

La tarda del mateix dia 22 els mossos van tenir coneixement que en un càmping de Sant Pere Pescador hi havia hagut dos robatoris a l’interior de caravanes. La col·laboració dels responsables de seguretat del càmping va permetre als agents obtenir una descripció acurada dels possibles autors.

De forma paral·lela una patrulla va localitzar, en un carrer de l’Escala, un vehicle que podria estar relacionat amb els dos robatoris. El turisme es trobava obert i a l’interior hi havia els objectes que acabaven de sostraure de les caravanes.

Mentre es feien gestions per tal de localitzar el propietari del vehicle, els policies van saber que en un càmping proper s’havia produït un altre robatori similar.

Amb l’ajuda d’efectius de la Policia Local de l’Escala, els mossos van muntar un dispositiu de vigilància per comprovar qui anava a recollir l’esmentat vehicle. Al cap d’unes hores van veure quatre homes que sortien d’entre els arbres i pujaven al turisme. Els policies els van interceptar i detenir per la seva presumpta relació amb els fets delictius.

Seguidament, una patrulla va rastrejar la zona per on havien aparegut els detinguts i va localitzar els objectes sostrets a la caravana del càmping de l’Escala, amagats entre uns matolls. Per aquest motiu també van imputar aquest tercer robatori als detinguts.

Els agents van recuperar tots els objectes sostrets i van lliurar-los als seus legítims propietaris.

Un cop en dependències policials, i gràcies als sistemes de seguretat que disposen els càmpings, els mossos van trobar indicis que relacionaven tres dels detinguts amb dos fets delictius més: un furt ocorregut l’1 de juliol, en una altra caravana a Sant Pere Pescador i un altre furt, el 16 de juliol, en una caravana d’un càmping de Gavà (Baix Llobregat).

Els detinguts, que no tenien antecedents, van passar el dia 24 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.