Detenen 4 persones als barris de Sant Joan i Marca de l'Ham per traficar amb drogues

2012-08-08 14:00

Dues actuacions de la Guàrdia Urbana de Figueres, realitzades els dies 27 i 28 de juliol, van permetre el decomís d’1.085,38 Kg de diferents substàncies estupefaents. A més, també es van detenir a quatre persones per un presumpte delicte contra la salut pública. 

La primera de les actuacions va tenir lloc quan agents de la policia figuerenca patrullaven pel barri de Sant Josep, detectant com un turisme amb matrícula francesa aparcava al carrer Via Emporitana i de manera molt vigilant els seus ocupants entraven en un pis de la zona, fet que va aixecar les sospites dels agents actuants. 

Passats uns 20 minuts, els individus van abandonar el pis i, quan procedien a pujar al seu vehicle, els agents de la Guàrdia Urbana van procedir a la seva identificació. Atès que els individus es van posar molt nerviosos i donaven respostes evasives es va procedir a l’escorcoll del vehicle, trobant un embolcall amb una substància en pols blanquinosa, presumptament cocaïna, d’un pes de 4’14 grams; un embolcall amb una substància sòlida marronosa, presumptament heroïna, d’un pes de 3’29 grams
dues peces sòlides marronoses, presumptament haixix, amb un pes de 3´28 grams i 80 aglans, presumptament haixix, amb un pes de 960 grams.
 
Per tot això, es va procedir a la detenció per un suposat delicte contra la salut pública de SLAR de 34 anys i de AMR de 26 anys, ambdós residents a França. 

La segona de les actuacions va tenir lloc al barri de la Marca de l’Ham quan agents de la Guàrdia Urbana, van ser testimonis directes del que semblava una venda d’estupefaents. De fet, els agents van veure com l’ocupant d’un vehicle s’aturava en un aparcament, efectuava una trucada i, minuts més tard, es reunia amb un altre individu amb el que feien un intercanvi. 

En aquell moment, els policies van procedir a la identificació dels individus i al seu escorcoll trobant a un d’ells 440 € fraccionats en diferents monedes de curs legal. Al segon individu se li va trobar un embolcall amb una substància en pols blanquinosa, presumptament cocaïna, d’un pes de 3’37 grams; un embolcall amb una substància sòlida marronosa, presumptament haixix, d’un pes de 11’30 grams i 10 aglans, presumptament haixix, amb un pes de 99’53 grams.
 
Per tot això, es va procedir a la detenció per un suposat delicte contra la salut pública a YEZ, de 31 anys resident a Figueres, i de MB de la mateixa edat i resident a França.