Detenen 33 persones en el marc d’un intens dispositiu policial a Roses i Castelló

2012-12-31 10:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Empordà - Roses, amb la col·laboració de la Policia Local de Roses i de Castelló d’Empúries, van dur a terme un intens dispositiu policial per tal de prevenir els robatoris amb força i els robatoris amb violència i intimidació a la comarca. L’operatiu, que ha tingut la durada d’un mes, es va iniciar a finals del mes de novembre. En aquest dispositiu s’han efectuat nombrosos punts de control a les poblacions de Roses i Castelló d’Empúries, que ha acabat amb la detenció de 33 persones per il·lícits penals contra el patrimoni.

De les 33 detencions, 17 dels arrestos han estat per delictes de robatoris amb força (a dos d’aquests detinguts se’ls imputen 27 robatoris amb força a la zona), 4 per robatoris i furt d’ús de vehicles, 3 per robatoris amb violència i/o intimidació (dels quals un dels detinguts és menor d’edat) i 4 per delictes de furt. Per últim, 5 de les detencions han estat efectuades perquè els constaven diverses ordres pendents de detenció.

D’entre les diferents actuacions, destaquen les detencions de dues dones al novembre per un robatori amb força en una segona residència d’Empuriabrava. Els fets s’haurien produït entre el mes de juny i el mes de setembre quan el propietari estava absent del domicili. Gràcies al dispositiu i a les investigacions posteriors els agents van detenir dues dones que havien forçat el pany de la cuina d’aquest domicili per sostreure un llit, una trona, roba, parament per la llar i objectes diversos per a mainada.

En una altra actuació es va resoldre un robatori amb violència i intimidació comès el passat 30 de novembre en un bar musical de Roses. Dos homes van abordar un jove quan estava tancant el local, el van colpejar, reduir i lligar tot esgrimint una arma de foc. Mentre forçaven la màquina escurabutxaques i de tabac, van ser sorpresos per un home que entrava al local. Durant la fugida van sostreure la motxilla del treballador, que contenia cinc-cents euros en efectiu, un telèfon mòbil i unes claus. Arran de la investigació i gràcies a l’operatiu policial, els mossos van fer una detenció per aquests fets i van localitzar l’arma semiautomàtica que era simulada.


Dues detencions per 27 robatoris amb força a Roses

El 21 de desembre, en un dels macro controls del dispositiu els mossos de Roses van efectuar la detenció de dos homes per múltiples robatoris amb força. Concretament aquell vespre, pels voltants de dos quarts de deu de la nit, es va rebre l’avís de sorolls i trencadisses en un edifici de segona residència coster de la població. Quan tots els agents participants van efectuar el tancament de la zona a través de controls van interceptar i aturar un vehicle amb dos ocupants. A la vista, i entre el parabrises i el capó del cotxe es podia veure un comandament d’un televisor. Per aquest motiu es va escorcollar el cotxe i al maleter es van localitzar dos televisors de pantalla plana, quatre comandaments a distància, una torradora i eines susceptibles de ser usades per cometre robatoris (gorres fosques, guants, un martell, tornavisos i tenalles).

De les indagacions posteriors per part de la unitat d’investigació es va determinar que aquestes dues persones serien els presumptes responsables de 27 robatoris amb força efectuats a la zona. Els detinguts, a qui no els consten antecedents són Ibrahim El B, de 21 anys i Soufiane B de 20 anys ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Roses. Els detinguts van passar a disposició el 23 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Roses, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La bona coordinació i col·laboració entre tots els cossos policials es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les diferents conductes il·lícites que es puguin produir en un futur.