Detenen un home a la Jonquera després de trencar el braç a un mosso

2012-03-27 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el 25 de març a la Jonquera, Abdelaaziz EI, de 42 anys, de nacionalitat francesa i veí de Marseille-Les-Aubigny, com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat, amb resultat de lesions. 

La matinada de diumenge agents de paisà dels Mossos estaven fent un control de seguretat ciutadana a la població de la Jonquera. Cap a tres quarts de sis del matí una furgoneta es va aturar en una benzinera situada a peu de la carretera N-II. Els agents es van adonar que el conductor del vehicle es mostrava molt nerviós i amb actitud vigilant, la qual cosa els va fer sospitar. Després de comprovar la matrícula del vehicle, els mossos van confirmar que només la documentació de la furgoneta constava com a sostreta. 

Els agents es van acostar al vehicle i es van identificar com a policies, moment en què el conductor va arrancar la furgoneta, va envestir-los i va fugir de l’estació de servei a gran velocitat. Els agents van haver d’apartar-se ràpidament per evitar ser atropellats. Després d’una persecució, en la qual també hi va participar una patrulla de la policia local de la Jonquera, una segona patrulla de mossos va barrar el pas de la furgoneta a l’entrada de l’autopista AP-7 i la va aturar. 

Quan els agents van voler identificar el conductor, aquest es va abraonar amb gran violència sobre els agents, un dels quals va resultar lesionat per fractura d’un braç. Finalment, emprant la mínima força indispensable els agents van aconseguir reduir i detenir Abdelaaziz EI.