Detenen dues persones per robar armes semiautomàtiques d’un camió a l'àrea de servei Empordà Sud

2011-10-14 18:00

Segons han informat avui els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO) van detenir el dia 10 d‘octubre, a l'AP-7 Garrigàs (àrea de servei Empordà Sud), dos homes com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle, un delicte de furt i un delicte de danys. Els detinguts, a qui consten antecedents, són Khallil A, de 20 anys, de nacionalitat israeliana i veí de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès) i Bilal El H, de 22 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Mataró (Maresme).

Pels voltants de les tres de la matinada, efectius d’aquest servei regional es trobaven fent patrullatge preventiu a l’àrea de servei de l’Empordà Sud. Els mossos van veure tres persones vestides de fosc que caminaven ajupides per tal de no ser detectades. Aquestes tres persones es van dirigir a la part més fosca de l’àrea de descans. Dues s’haurien dirigit, amb anterioritat, a la part posterior d’un dels camions aparcats i allà haurien tallat la lona del lateral del remolc per mirar el contingut de la càrrega. Fet el tall, haurien manipulat les portes posteriors del remolc i un dels individus s’hauria introduït a dins i hauria passat una caixa de grans dimensions a l’altre que l’hauria portat cap al bosc. Després de robar en aquest camió els lladres s’haurien dirigit cap a un segon camió i haurien procedit amb el mateix modus operandi. En un darrer camió i repetint la mateixa operació els agents van poder veure com obrien unes caixes de cartró i dins d’aquestes obrien uns maletins de plàstic. Després d’aquestes comprovacions, els lladres van començar a portar caixes cap al bosc. A

lertats per la policia van començar a córrer, però els agents van poder detenir-ne a dos. Bilal El H és detingut immediatament mentre que a Khallil A va travessar l’autopista i se’l va detenir uns 300 metres més avall. El tercer lladre va fugir. Finalment els mossos van constatar que hi havia un total de 9 camions amb danys a les lones. Els lladres havien seguit el procediment en sis camions més, en aquesta ocasió sense sostreure res, segurament perquè no hi havia càrrega o perquè aquesta no era del seu interès econòmic.

Del primer camió el lladres van sostreure 1 aire condicionat, mentre que del segon es van apropiar de 7 safates de plàstic amb mostres de xocolates de pastisseria. Del darrer camió es va recuperar la totalitat de la càrrega, 5 escopetes del calibre 12-28, armes semiautomàtiques dins els seus maletins. Els mossos també van comprovar com aquest darrer camió tenia tots els permisos per transportar aquest tipus de càrrega. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 12 d’octubre qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.