Detecten 22 infraccions en una nova operació contra el frau elèctric al barri de Sant Joan de Figueres

2015-03-19 20:00

Al llarg d’aquest matí s’ha realitzat un operatiu conjunt entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i l’empresa ENDESA contra el frau elèctric al barri de Sant Joan.
 
De les 60 inspeccions en comptadors, s’han detectat 22 infraccions, de les quals 14 tenien el subministrament punxat directament a l’enllumenat i 8 tenien manipulat el comptador. En tots els casos s’ha regularitzat la situació.

Aquest operatiu forma part d'una estratègia general contra el frau en el fluid elèctric, demanat a ENDESA per part de l'alcaldessa Marta Felip -amb el suport de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra- arran dels episodis de talls de llum de final d'any al Culubret, i que van afectar també al barri de Sant Joan.
 
L'alcaldessa reitera que "continuarem amb aquests dispositius fins que es normalitzi el consum elèctric al barri i s'acabin les caigudes de llum a causa de les sobrecàrregues provocades pels subministraments  il·legals". Felip agraeix la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i valora la feina de la Guàrdia Urbana de Figueres que des de finals d'any treballa preparant aquests dispositius juntament amb ENDESA.