Desmantellat a Figueres un grup que prostituïa noies romaneses i obligava les seves parelles a cometre furts

2011-02-23 18:00

Efectius de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de l’Alt Empordà - Figueres van detenir entre els dies 18 i 19 de febrer quatre persones (dos homes i dues dones) com a presumptes autores dels delictes de coacció a la prostitució, coaccions, detenció il·legal, lucre per l’explotació de la prostitució i, finalment, tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. Els detinguts són:

.- Alin Marcel C., de 28 anys i veí de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
.- Carmen T., de 24 anys i veïna de Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant
.- Lucian C., de 26 anys i amb domicili desconegut
.- Oana P., de 27 anys i amb domicili a Figueres (Alt Empordà)

Els mossos de la comissaria de Figueres van iniciar una investigació en tenir coneixement de l’arribada darrerament a la comarca de persones procedents de Romania que, presumptament, estarien vinculades a la prostitució. Les indagacions dutes a terme per la Unitat d’investigació de l’ABP van permetre detectar que persones que es dedicaven a aquesta activitat, presumptament, utilitzarien un pis de Figueres. Segons van esbrinar els mossos, aquestes estarien ben organitzades i formarien part d’un grup que actuaria a Romania, a l’Estat espanyol i possiblement en algun altre país europeu.

L’organització investigada tindria un membre a Romania amb la tasca de guanyar-se la confiança de noies joves i, a vegades, també de les seves parelles. Aquest home portaria els joves a Espanya amb la promesa d’ajudar-los a trobar feina (per exemple, en la recol·lecció de la fruita) i, a més, els organitzaria el viatge i en pagaria totes les despeses. Tanmateix, en un moment determinat, quan les víctimes ja serien lluny de casa, desprotegides i sense diners, aquest individu els comunicaria a què s’haurien de dedicar en realitat – les noies, a la prostitució, tant en clubs com a la carretera, i els nois, a cometre furts-, i que li haurien de lliurar els diners que guanyessin, ja que havien contret un deute amb ell.

Els mossos han descobert que el grup tenia un pis a Figueres on traslladava i retenia les víctimes, a algunes de les quals prèviament havien pres la documentació. Segons la investigació duta a terme, l’home que portaria les víctimes des de Romania se les hauria venudes a un dels individus que les controlaria en el pis de Figueres, Alin Marcel C., de manera que aquest hauria continuat coaccionat les víctimes i reclamant-los diners per a cobrir el seu deute.

Pel que fa a les tasques desenvolupades pels altres tres detinguts, les dues dones custodiaven la documentació de les víctimes i recollien els diners que les noies guanyaven; Lucian C., feia tasques de trasllat de les víctimes.

Els detinguts, dels quals Alin Marcel C. i Carmen T., tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.
Tot i aquestes detencions, els mossos no donen el cas per tancat.