Desarticulat un grup organitzat que robava mercaderies de camions a l'AP-7

2010-03-22 22:56

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un important grup organitzat dedicat a sostreure mercaderies de vehicles pesants. El mes de novembre de l'any passat l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud va iniciar una investigació sobre un grup de delinqüents que de manera organitzada es dedicaven a la sostracció de mercaderies de camions aturats en estacionaments de vehicles pesants en el tram català de l'autopista AP-7. Els lladres actuaven principalment en el tram de la demarcació de Girona propera a la frontera de la Jonquera, si bé també estarien implicats en robatoris de mercaderies a la Zona Franca de Barcelona i a l'autovia N-II.

El grup organitzat ara desarticulat estava dividit en tres bateries que actuaven de forma coordinada entre elles. Dues d'aquestes bateries es dedicaven a cometre els robatoris i a traslladar les mercaderies robades fins a magatzems de Terrassa i Badalona mentre que la tercera es dedicava a aportar suport logístic.

Els seguiments sobre aquests grups de lladres han estat d'una altíssima complexitat, ja que a més d'utilitzar un elevat nombre de camions i furgonetes, també tenia un gran ventall de punts de partida i de destinació final on podien cometre els il·lícits. Tot això es veia agreujat per les extremades mesures de contravigilància que realitzaven, utilitzant fins a tres vehicles per detectar els possibles dispositius de seguiments dels quals eren objecte.

Cada robatori comportava la sostracció de mercaderia per un valor mínim d'uns 50.000 euros aproximadament, amb el corresponent perjudici per a les empreses propietàries de la mercaderia, les empreses de transports i les companyies d'assegurances.

Fins ara els investigadors han relacionat una vintena de robatoris amb força majoritàriament comesos a les àrees de descans del tram gironí de l'autopista AP-7. El valor del material sostret denunciat en aquests robatoris és superior al milió d'euros.

Fins al moment s'han practicat un total de cinc detencions. A tots cinc se'ls imputen l'autoria de diversos robatoris amb força i un delicte d'associació il·lícita per cometre delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic.