'Desafío Dalí' porta a Madrid 160 obres en format digital

2022-09-01 17:00

El 8 d’octubre de 2022 obrirà les seves portes el projecte "Desafío Dalí", que es podrà veure en l’Espai 5.1. d’IFEMA a Madrid fins al 7 de març de 2023, i que ofereix al visitant una immersió personal en l’univers dalinià a través d’un model d’experiència expositiva que integra el millor dels projectes tradicionals, de les experiències immersives i dels continguts educatius multimèdia. Acollirà 160 obres en format digital, emprant tecnologies com la realitat virtual i l’augmentada.

Un projecte desenvolupat per ArtDidaktik sota llicència de la Fundació Gala-Salvador Dalí, que ens proposa un viatge al nostre subconscient, a un lloc nou en el qual ens trobarem amb Dalí de forma única i exclusiva.

L’exposició, les entrades de la qual ja estan a la venda, aposta per la multiplicitat de formats, que permeten captar l’atenció, fixar la concentració de l’espectador i entrar plenament en el laberint dalinià a través de teles en caixes de llum, vinils, pantalles, ulleres 3D, realitat augmentada, realitat virtual o micromappings. I tot, amb la guia d’un audio-relat que condueix el visitant durant tot el recorregut. Gràcies a l’ús d’aquestes tecnologies, "Desafío Dalí" és capaç d’oferir un viatge sensorial que ens transporta a l’espai temporal i físic en què va viure Dalí.

Aquesta proposta apel·la a l’esperit del geni perquè porta el concepte museogràfic del pintor a un nou nivell especialment en el fet que convida el visitant a ser espectador actiu que elabora el seu propi discurs.

En  l’exposició, els visitants entraran en la ment de Dalí a través de les preguntes que més l’inquietaven i que el van portar a explorar el món artístic, però també a obrir-se a l’àmbit científic (des de la genètica a la física quàntica).