Des del mes d'abril Figueres es connectarà progressivament a la fibra òptica

2014-03-25 13:00

Figueres quedarà connectada a la fibra òptica els propers mesos, una fita que col·loca la ciutat en l’eix de la xarxa de comunicacions de gran capacitat i permetrà que qualsevol empresa es pugui plantejar la seva ubicació a Figueres i estar connectada amb la resta del món a través d’aquesta xarxa.

L’empresa Movistar ha declarat la ciutat com a destí prioritari per la instal·lació d’aquest sistema de telecomunicacions, dins del seu pla de desplegament estatal, decisió que respon també a les gestions i interès mostrat pel Govern municipal, 

En una reunió amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el primer tinent d’alcalde, Manuel Toro, representants de l’empresa han confirmat que tota la ciutat disposarà de fibra òptica a finals d’aquest any. De fet, però, algunes llars figuerenques ja es podran connectar durant les properes setmanes a aquesta tecnologia perquè els treballs començaran a l’abril i s’allargaran fins al desembre. La instal·lació utilitzarà les connexions ja existents i es preveu que siguin mínimes les obres i rases a realitzar. En la primera fase, l’empresa farà una anàlisi dels edificis existents i les seves necessitats per les connexions.

L’alcaldessa Marta Felip considera aquest projecte com una “molt bona notícia per la ciutat, els seus habitants i sobretot pel sector empresarial. I és que disposar de fibra òptica ens permetrà ser més competitius a la vegada que més disposem de més actius per atraure empreses al nostre terme municipal”.

Recordar que la fibra òptica és el mitjà de transmissió utilitzat a les millors xarxes de dades, utilitzant un fil molt fi de material transparent (vidre o materials plàstics) pel qual s’envien polsos de llum que representen les dades a transmetre. Aquest sistema de telecomunicacions permetrà descarregar i pujar continguts d’internet a alta velocitat (100 Mb).