Des del 8 de gener obres de millora de voreres als carrers Port Lligat, Pení, Albera i Montgó de Figueres

2015-01-06 20:00

L’Ajuntament de Figueres està duent a terme diferents treballs de millora de l’espai públic a la zona nord de la ciutat, més concretament al barri de l’Horta de Capallera i entorn. Abans de les festes nadalenques es van acabar els treballs de semaforització de la cruïlla de l’avinguda Salvador Dalí amb carrer Port Lligat i, a partir del 8 de gener, començaran les obres del pla de millora de voreres del sector nord. Els dos projectes urbanístics tenen un pressupost global de gairebé 400.000 euros. 

El pla de millora de voreres actuarà, i per aquest ordre, als carrers Port Lligat, Pení, Albera i Montgó, amb l’objectiu d’eliminar barreres arquitectòniques, millorar la qualitat de l’espai públic, de la seguretat viària i de l’arbrat de l’avinguda Perpinyà en particular. En total es renovaran 2.945 m2, entre voreres i cruïlles, i l’obra s’ha adjudicat per 212.431,82 euros a l’empresa Excavaciones Ampurdán 2000 SL. 

Destacar que també s’arregla l’accés al carrer Elx des de l’avinguda Perpinyà i que hi haurà canvis en l’aparcament. Tot això perquè el carrer Montgó -que continuarà sent de doble direcció- es convertirà en una via d’accés per als autobusos que van al Museu Dalí, i per aquest motiu es suprimiran algunes places d’aparcament. Unes places però que quedaran més que compensades amb la nova zona d’aparcament que s’ha creat a l’avinguda Marignane arran de les obres a la cruïlla del carrer Port Lligat. 

En paral·lel i coincidint amb aquestes obres, l’Ajuntament de Figueres començarà a executar el projecte de restauració d’alguns plataners de l’avinguda Perpinyà, actuació que es fa d’acord amb un estudi elaborat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament sobre l’arbrat i que té com a objectiu final passar dels 124 exemplars existents a 154 en adequat estat de salut i seguretat. 

Des de l’Ajuntament s’ha decidit que la substitució dels plataners es farà coincidir amb l’execució d’obres a l’avinguda Perpinyà. Aquest és el cas del projecte de millora dels carrers Port Lligat, Pení, Albera i Montgó, on es retiraran 6 exemplars de plataners vells que són perillosos i se’n plantaran 20. Els 14 de més es situen en llocs nous o en llocs on havien anat desapareixent.