Des del 29 de maig 164 obres de Dalí al Brasil

2014-05-29 15:30

Després de l’èxit incontestable de la retrospectiva de Salvador Dalí a París i Madrid al 2012-2013 i, juntament amb el Museo Reina Sofía de Madrid, el Salvador Dalí Museum (SDM) de Saint Petersburg (Florida) i l’Instituto Tomie Ohtake (Brasil), des del mes de maig fins al mes de desembre d’aquest any, se celebrarà l’exposició d’obra de l’artista més gran que mai s’hagi portat a terme a Llatinoamèrica. Concretament, es podrà veure a les ciutats de Rio de Janeiro i Sao Paulo, al Brasil. Constarà d’un recorregut per obres de totes les èpoques, per bé que es farà incidència especial en el període surrealista. 

L’exposició “Salvador Dalí” és la mostra antològica d’obra de l’artista més gran que mai s’hagi celebrat en aquest país. Conté un total de 220 peces: 164 obres d'art i 56 documents. Podrà veure’s al Centro Cultural Banco do Brasil de Rio de Janeiro del 29 de maig al 22 de setembre de 2014 i es traslladarà parcialment a l’Instituto Tomie Ohtake de Sao Paulo, on s’hi podrà veure des de l’1 d’octubre fins a finals d’any. 

La gran entesa entre les institucions organitzadores ha propiciat, en el passat més recent, les exposicions al Centre Pompidou i al Museo Reina Sofía amb gran èxit de públic i de crítica i ara afavoreix la realització d’aquesta important retrospectiva que compta amb grans obres del mestre empordanès. Així, la Fundació Dalí vol complir uns dels seus objectius fundacionals: el de promocionar, divulgar i prestigiar, tant en el territori de l’Estat espanyol com a l’estranger, l’obra artística i intel·lectual del pintor. 

Amb aquesta premissa, els equips tècnics de les tres col·leccions més grans d’obra de Salvador Dalí han concebut una exposició que presenta una mirada exhaustiva per la producció daliniana des dels anys 20 fins a les seves darreres teles.