Des de gener es podrà aparcar a les zones blaves de Figueres durant 20 minuts per 20 cèntims

2012-12-04 10:00

El Govern municipal de Figueres aplicarà, a partir de l’1 de gener, el pla 20x20 a les zones blaves d’estacionament regulat de Figueres. Una mesura que permetrà als conductors aparcar a la zona blava durant 20 minuts per un import de 0,20 cèntims d’euro. 

L’Ajuntament de Figueres ha pres aquesta decisió amb l’objectiu de reduir l’import que es paga actualment per als estacionaments de curta durada i que, amb el sistema actual, s’ha de fer comprant un tiquet per un mínim de 30 minuts i amb un cost de 0,60 cèntims d’euro. 

Per fer efectiu el 20x20, el Govern aplicarà una modificació a l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals del 2013, que demà passaran pel ple ordinari de desembre. Ho farà en resposta a l’al·legació presentada pel grup municipal d’ERC en què demanava la gratuïtat de 20 minuts/dia a la zona blava. 

Segons el regidor d’Hisenda, Manuel Toro, “la petició formulada té una doble component: abaratir el cost dels aparcaments de curta durada  a la zona blava, un objectiu que des del Govern hi estem d’acord. Ara bé, no compartim el concepte de gratuïtat perquè no ajudaria a la pacificació del trànsit i rotació de places d’aparcament a les zones blaves: zones amb alta densitat d’establiments comercials”. 

Aquestes properes setmanes Fisersa, l'empresa pública que gestiona les zones d’aparcament regulat a Figueres, realitzarà les accions pertinents perquè la mesura s’apliqui coincidint amb el primer dia de l’any.