Denuncien un conductor d'autobús que anava amb excés de pes cap al Marroc

2016-06-09 13:25

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el dia 2 i 3 de juny, dos conductors, d’entre 40 i 50 anys, de nacionalitat marroquina i veïns del Marroc, per conduir un autobús amb manifest excés de pes i manca d’anotacions manuals. A més, un d’ells també per manca d’autorització internacional de transport i l’altre per conducció negligent i perquè el segon conductor no duia cinturó de seguretat.

El dia 2 de juny van aturar un autobús de línia regular que portava un remolc a l’AP-7 al punt quilomètric 6,5 al terme municipal de la Jonquera. Els mossos van observar que l’autobús que anava direcció al Marroc feia una conducció negligent.

Durant la inspecció que van dur a terme els agents, van constatar que el conductor del vehicle portava excés de pes al remolc i que també hi havia paqueteria a l’interior del vehicle, a lloc que està reservat als passatgers, també a l’interior del compartiment del motor i a la zona destinada al conductor del vehicle. En l’autobús hi havia 27 passatgers, un dels quals estava assegut al mig del passadís.

La policia va denunciar al conductor del vehicle per manca d’anotació manual, per excés de pes de més del 30%, per excés de pes del remolc de més del 35%, per conducció negligent i també una denuncia al segon conductor del vehicle per no dur cinturó de seguretat.

Al mateix dia al matí, una altre dotació de trànsit va aturar un altre autobús de línia regular entre Bèlgica i Marroc a l’AP-7 al punt quilomètric 71 sentit sud al terme municipal Riudellots de la Selva.

Els agents van realitzar la inspecció corresponent i van detectar diverses infraccions. Els mossos van denunciar al conductor de l’autobús per manca d’anotacions manuals, per manca d’autorització internacional de transport i per excés de pes molt greu de més del 35% de la seva limitació. 

Els conductors s’enfrontaran a infraccions administratives que els podrien comportar un cost econòmic superior a 11.400 euros.