Denunciat penalment un veí de Roses que havia identificat el seu pare difunt com a responsable d’una infracció de velocitat

2019-03-06 12:30

Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment el passat 1 de març, un home, de 58 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Roses, com a presumpte autor d’un delicte de falsificació documental.

Els fets es van iniciar el 3 de setembre, cap a dos quarts de quatre de la tarda, al punt quilomètric 91.2 de la carretera C-35, dins el terme municipal de Caldes de Malavella, quan un radar fixe del Servei Català del Trànsit va detectar un vehicle amb excés de velocitat, concretament anava a 116,4 en un tram de via limitat a 100 km/h.

Pocs dies més tard, el Servei Català del Trànsit va notificar al titular del vehicle la denúncia administrativa i el va requerir per tal que identifiqués el conductor del turisme.

L’home va indicar que l’infractor i conductor del turisme en aquell moment havia estat el seu pare, per aquest motiu va aportar una fotocòpia del permís de conduir del presumpte responsable. Els agents dels mossos van fer diverses indagacions i van veure que l’home identificat com a infractor havia mort l’any 2012.

Els investigadors, després de citar el propietari del cotxe, li van obrir diligències penals per falsificació de document públic. L’home, que no té antecedents, va quedar citat per declarar davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, quan sigui requerit.