Demanen sabates usades per a una performance de l'Ingràvid

2010-09-20 08:52

L’artista visual Xavier G-Solís (Barcelona, 1962) busca sabates usades dels figuerencs per a la realització d’una gran performance urbana titulada Propi de sabates, que tindrà lloc el dissabte 25 de setembre a Figueres a partir de les 11.30h, dins la programació del Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà Ingràvid. Per això ha fet la crida “Busco sabates usades, com més usades millor”.

En els darrers deu anys, Xavier G-Solís ha desenvolupat les seves creacions centrades en el concepte i l’objecte “sabata usada” i en les relacions que determina com a símbol paradigmàtic de la història de la humanitat contemporània. Es tracta d’una obra escultòrica, gràfica, performàtica, fotogràfica i fílmica que culmina en instal·lacions. Propi de sabates és una performance urbana en homenatge a la poesia visual de Joan Brossa. Combina el llenguatge del còmic
amb la teoria de conjunts de les matemàtiques.

La performance consisteix en un recorregut de diverses hores per tota la ciutat en què el performer va deixant, al seu pas, petites instal·lacions efímeres. El
performer recull motxilles de sabates usades (prèviament preparades en diferents punts) i les sabates usades que han aportat els ciutadans.
L’artista ha inaugurat aquest cap de setmana la seva exposició Saveles a la Galeria Dolors Ventós també centrada en la temàtica de les sabates usades. Tots els veïns que ho desitgin poden portar les seves sabates a la galeria Dolors Ventós (Calçada dels Monjos, 26 de Figueres).