Dimecres es restablirà parcialment el transport escolar a la comarca

2010-03-09 16:53

El Consell Comarcal ha acordar restablir el servei de transport escolar a partir de demà dimecres 10 de març a tota la comarca de l’Alt Empordà, exceptuant una municipis sobre els quals, a l’hora d’emetre aquest comunicat, no hi ha garanties de seguretat, i s’han d’efectuar les comprovacions oportunes. Aquests municipis/parades, són els següents: Biure, Boadella d’Empordà, Les Escaules, Pont de Molins. Maçanet de Cabrenys, Darnius, Agullana, Can Romans Cantallops, Capmany, la Jonquera, Mas Cucut, Queixàs, Espinavessa, Can Tanic, Cabanelles, Mas Fàbrega, Can Teulera, Vilopriu i Valldevià.

Al llarg del matí d’avui des del Departament de Protecció Civil del Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’ha fet un seguiment de les principals incidències que el temporal de neu d’ahir ha deixat a la comarca. Cal constatar que durant tot el matí, i fins i tot a primera hora de la tarda, hi ha moltes dificultats de comunicació per telèfon, tant el fix com pel mòbil. Aquesta situació ha afectat de forma directa la comunicació amb els ajuntaments.

La pitjor situació ve provocada per la manca d’energia elèctrica a molts pobles de la comarca, que en conseqüència crea problemes en les calefaccions i fins i tot l’abasteixement d’aigua, en inutilitzar-se les bombes dels pous. Entre altres hi ha  Peralada i Vilanova de la Muga, Cabanes, Cantallops, Maçanet de Cabrenys, Sant Miquel de Fluvià, part de Bàscara, Vilamalla, Albanyà, L’Escala, Borrassà, Cantallops, Vilamaniscle, Roses, Pau, Castelló d’Empúries, Port de la Selva o Llançà

El CCAE va posar a disposició dels ajuntaments sal per fondre el glaç, que va ser utilitzada per diversos municipis. Aproximadament es van utilitzar 900 sacs de 25 kg. A diferents municipis s’han habilitat pavellons per acollir a la gent. És el cas de Bàscara on es va refugiar gent que es va quedar atrapada a la N-II. A les 7h del matí les persones han pogut continuar la marxa.

A l’estació de Sant Miquel de Fluvià van quedar atrapats dos trens, amb 210 persones; des del CCAE és va poder avisar l’Alcalde poc abans de fallar la connexió telefònica. Al municipi no hi havia ni llum ni calefacció. L’Ajuntament va habilitar el Local Social, va demanar mantes als veïns i va poder facilitar menjar als evacuats. Durant el matí les persones evacuades han pogut marxar. També van allotjar persones els pavellons de Camallera i Saus.


A La Jonquera hi ha encara 400 persones al poliesportiu, esperant que obrin la duana. No hi ha llum i hi ha un metre de neu. A Portbou hi havia unes 40 persones al centre cívic i un número indeterminat a l’estació. Segons s’ha comunicat, Renfe els traslladarà en autobús. A més, molts turismes que no van poder passar per La Jonquera ho van intentar per Portbou, on els Mossos d’Esquadra els aturaven, provocant una acumulació de cotxes a Portbou, que es va quedar sense gasoli. La gasolinera de Llançà també estava sense gasoli.

Avui al matí, des del CCAE, s’ha comunicat a Fecsa Endesa que a la carretera de Figueres a Cabanes (C-252), hi havia tres pals de mitja tensió caiguts. S’ha trucat al CECAT i al Centre de Control de Vic per informar de la incidència.