Del 2 al 5 Festa de la Candelera a Castelló d'Empúries

2012-01-30 09:30

Les activitats que es portaran a terme a Castelló d'Empúries són molt variades a l’entorn de la diada de la Verge de la Candelera, la copatrona del municipi, el dijous 2 de febrer. Especialment cal destacar les col·laboracions de les diverses entitats alhora d’organitzar la programació que, juntament amb les sardanes i el ball, són l’element tradicional de la festa major d’hivern del municipi.

Un dels actes més emblemàtics de la festa és la cerimònia religiosa de benedicció de les candeles i el Cant dels Goigs de la Mare de Déu de la Candelera, en el marc de la missa solemne dedicada a la Verge. També s’entreguen els guardons Espiga i Timó per premiar la tasca de persones i entitats de Castelló d’Empúries.

Del 3 de febrer al 30 de març de 2012 a la capella del Convent de Santa Clara es podrà visitar l’exposició “A l’Ombra de Josep Pla. Cinc escriptors-periodistes gironins de la República: Claudi Ametlla, Manuel Brunet, Agustí Cabruja, Jaume Gascón i Emili Vigo”, coproduïda per la Fundació Josep Pla i la Càtedra Josep Pla. Aquesta exposició es podrà visitar en horari de biblioteca.

El dissabte 4 de febrer tindrà lloc la quarta edició del festival cultural de dansa Castelló Dansa, organitzat per l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries. També el dissabte durant tot el dia a la Plaça Jaume I i carrer Mestre Blanch, l’Associació de Comerç Vila de Castelló d'Empúries portarà a terme la primera edició de la Fira Rebaixes.

Finalment el diumenge hi haurà la 35ena edició de la Cavallada, organitzada pel Grup Cavallista de Castelló, amb la cercavila per carrers i places del municipi i el dinar de germanor. Tot seguit i com a acte de cloenda de la festa major d’hivern, la Coral Castellonina juntament amb altres corals interpretaran la Cantata Nadal, Llum i Misteri a la Basílica de Santa Maria, el diumenge 5 de febrer a les sis de la tarda. També destacar altres activitats com per exemple les sardanes, visites guiades, activitats per la mainada, debats, exposicions, portes obertes als museus i sortides amb caiac.