Del 18 al 24 de març Rodajoc a la comarca

2010-03-12 11:56

A partir de la setmana vinent se celebrarà el Rodajoc 2010 a diferents punts de la comarca. En aquest matinal hi participaran més de 1.000 nens i nenes que cursen 4t de Primària a les escoles de l’Alt Empordà.

Aquesta activitat que gira al voltant de la temàtica dels jocs multiculturals està impulsada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà dins de l’Observatori de l’Esport Educatiu de l’Alt Empordà, amb la col·laboració dels professors i mestres d’educació física de la zona i l’ajut incondicional dels ajuntaments de Figueres, Roses i la Jonquera, i del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

En concret, a la Ciutadella de Roses, el dia 18 de març es durà a terme la 5a Edició del Rodajoc. Hi participaran 250 alumnes dels centres escolars de Roses, Garriguella, Palau-Saverdera, Pau i Vilajuïga.

Per primera vegada el Rodajoc es farà a la Jonquera i serà el divendres 19 del mateix mes. Els alumnes participants són: els del CEIP Josep Peñuelas del Rio de la Jonquera, la ZER Salines (Agullana, Biure, Boadella, la Vajol i Maçanet de Cabrenys) i la ZER Requesens (Capmany, Darnius, Espolla i Sant Climent). Un total de 150 nens i nenes es trobaran a la plaça de l’Ajuntament de la població fronterera.

Finalment, el 24 de març es farà a Figueres i hi participaran 600 els alumnes de 4t de les escoles de la ciutat i els de cicle mitjà de l’escola de Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià. Els espais escollits de la ciutat figuerenca són les places Josep Pla i Catalunya. Aquesta serà la 8a Edició del Rodajoc a la capital de la comarca.

El Rodajoc serà dinamitzat per alumnes de centres educatius de secundaria que han fet una formació prèvia per tal de garantir l’èxit de l’activitat. A Figueres ajuden els alumnes de l'IES Pere Alsius de Banyoles que estudien el cicle formatiu d'Animació d’activitats físiques i esportives i alumnes de 4t d'ESO del col·legi La Salle i de Les Escolàpies de Figueres. A Roses els alumnes de batxillerat i del cicle formatiu de tècnic en Conducció d'activitats físiques i esportives en el medi natural de l'IES Illa de Rodes. I a la Jonquera els alumnes de l'IES La Jonquera.

La temàtica multicultural té molt sentit dins d’aquesta societat cada vegada més plural i amb més diversitat. Aquesta proposta pretén la recuperació de diferents jocs com a font d’intercanvi cultural. Intenta que la pluralitat ens enriqueixi, que les diferències no ens separin sinó que ens apropin a través del coneixement dels altres.