Dediquen un llibre a l'església de Sant Pere de Figueres

2017-08-31 12:00

El dimecres, 6 de setembre, a 1/4 de 9 del vespre a l'església de Sant Pere, es presentarà el llibre Sant Pere de Figueres, pedres mil·lenàries, una obra coral que analitza el temple i la vida eclesial i confessional de Figueres al llarg dels segles. 

Obre el treball Joaquim Tremoleda amb el capítol Figueres i el seu entorn a l'antiguitat que des de les evidències arqueològiques situa l'origen de les primeres comunitats en el moment dels inicis de la constitució de la vila. 

Anna Maria Puig Griessenberger, centra el seu treball en L'església de Sancti Petri de Figarias temps de l'església romànica dels segles X al XIII, de l'església gòtica dels segles XIV al XVII tot en el marc d'una ciutat emmurallada. 

Joan Ferrerós Serra explica a Capellans i frares a Figueres fins a la guerra dels apostòlics (1822)  l'evolució de l'església de l'antic règim i tota la seva organització. 

Alfons Romero Dalmau en el capítol Temps de revoltes i de violència anticlerical  descriu l'església en temps de la segona República i la guerra civil, temps del cop d'estat, de la revolució proletària i de l'acció i la reacció que s'obre a una violència de magnituds extremes. 

Francesc Guillamet segueix amb el capítol La mirada del fotògraf una visió des del llenguatge no escrit sobre l'església dels nostres dies. 

Clou el treball Mn. Josep Taberner (que també en fa el pròleg), rector de Sant Pere (2003-2017), amb el capítol Punt i final un decàleg de l'església d'avui amb vocació de prospecció cap a un futur incert.