Dediquen al bateria de Sangtraït Martín Rodríguez la segona Sessió LP de la Biblioteca de Figueres

2020-12-03 11:00

El periodista figuerenc Carles Pujol ha parlat del disc “L'útim segell” de Sangtraït a la Sessió LP del Cicle 78 RPM. Aquesta és una proposta del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona per a fomentar la música en aquests equipaments. L'activitat, que en principi s'havia de celebrar amb presència de públic a la Biblioteca de Figueres, s'ha emès en streaming des de la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

Al llarg d'una hora Pujol ha conversat amb Edu Bonet repassant les 12 cançons d'aquest disc publicat l'any 1991 i que conté títols imprescindibles de la història del grup jonquerenc com “Furtadora d'ànimes”, “El guerrer” o la balada “Somnis entre boires”. Josep Serra de Radio Cassette Night s'ha encarregat de punxar fragments de tot l'àlbum i recordar altres cançons que, a nivell mundial, van marcar aquell any en l'apartat del rock més contundent.

La xerrada ha recuperat també alguns moments de la roda de premsa que el grup va fer fa 29 anys a la discoteca Charly de Figueres per a presentar el que va ser el seu tercer disc on destacaven que havien volgut “donar més potència a les guitarres i a les veus per apropar-nos al so del directe”.

L'acte s'ha volgut dedicar a la memòria del bateria del grup, Martín Rodríguez, que va morir el passat mes de gener “i al que devem un homenatge que la pandèmia no ens ha permès”, ha dit Carles Pujol.

La propera de les Sessions LP de la Biblioteca de Figueres està prevista pel 16 de desembre. El bisbalenc Jaume Pla, Mazoni, parlarà del disc “Revolver” dels Beatles.