Declaren l'antic Sindicat de Lladó bé cultural d'interès local

2012-02-14 14:00

El ple de Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha declarat Bé Cultural d’Interès Local (BECIL) l’edifici de l’antic sindicat de Lladó, ocupat posteriorment pel restaurant Can Kiko, situat al carrer de la Plaça. L’acord s’ha comunicat al Departament de Cultura de la Generalitat perquè l’immoble sigui inscrit en el Catàleg del Patrimoni Cultural de Catalunya.

Els diversos informes tècnics determinen que l’edifici representa un conjunt emblemàtic per al municipi a causa de la seva peculiar història sindical i per la tipologia de l’immoble, no només de patrimoni arquitectònic sinó també de patrimoni intangible i immaterial. L’Ajuntament va acordar, en l’anterior mandat, la seva voluntat de salvar l’edifici i preservar-lo per a les generacions futures

L’edifici va ser construït per a un ús social als inicis del segle XX. El seu estil és d’un classicisme endreçat i simètric, amb la intenció d’innovar fins i tot en el lloc on es va construir ja que està situat al costat de l’antic prioritat de Santa Maria i per on hi transcorria un corrent d’aigua. Es considera que l’antic local sindical va ser fruït dels esforços de tot el poble i representa un valor d’interès local per Lladó.