De Love of Lesbian a la rumba en record de Gato Pérez, un divendres eclèctic a l'Acústica

2010-09-04 05:10

De les 7 de la tarda a les 4 de la matinada van 9 hores de música ininterrompudes. Això és el que ha ofert l'Acústica en la seva tercera jornada, una dotzena d'actuacions repartides per 5 escenaris.

Love of Lesbian, amb les entrades exhaurides, ha protagonitzat un concert memorable a l'Institut Ramon Muntaner. "Això és un claustre, no un after-hours" han hagut de puntualitzar els músics per posar fi a un concert que ningú volia acabar. A la recta final tothom s'ha oblidat de les cadires per apropar-se encara més a l'escenari per compartir cançons com "Club de Fans de John Boy" o "Shiwa".

A la sortida els indies s'han repartit entre la plaça Josep Pla per escoltar el contundent directe de Mishima o a la plaça de l'Ajuntament on els històrics Reincidentes feien un repàs a vint anys de lluita sonora en format acústic.

La jornada havia començat amb Miquel Abras demostrant que tot sol defensa una colecció de cançons que ja han calat entre el gran públic. S'ha acomiadat fusionant "Every breath you take" dels Police amb el seu "Crida". També amb l'únic acompanyament de la seva guitarra han actuat El Niño de la Hipoteca i Roger Mas que cada cop, per separat, sumen més admiradors.

Per la plaça Josep Pla han passat Ishvari i Yacine & The Oriental Groove. Els primers amb el flamenc com a base i els altres viatjant de punta a punta de la mediterrània.

La rumba del Gato Pérez, revisada per Sabor de Gràcia, també s'ha escampat per l'Acústica amb les col·laboracions anunciades de Los Manolos i Gertrudis i amb la sorpresa de veure com un jove trombonista que bufava les cançons entre el públic ha estat convidat a pujar a l'escenari i posar-se a la butxaca al públic i als mateixos músics.

Com estava previst la inauguració del karaoke-live ha comptat amb la intervenció del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Figueres que ha escollit un dels himnes dels britànics Oasis "Wonderwall". Dotzenes de cantants vocacionals han experimentar la sensació de sentir-se durant tres minuts una petita estrella del rock. De rock del clàssic també n'hi ha hagut amb les versions de Noise'r'Us a la plaça de les Patates.

L'ebullició del divendres, rematada amb una sessió del Dj Juanma de Cafè del Mar, tindrà continuïtat aquest dissabte amb una dotzena de concerts entre els que destaquen Els Amics de les Arts, Delafé y las Flores Azules, Bimba Bosé i The Cabriolets, Sanjosex o Pascal Comelade.

Love of Lesbian