David Arias nou secretari tècnic de la UE Figueres

2010-05-15 08:21

David Arias ha estat presentat com a nou secretari tècnic de la Unió, en un acte que ha comptat amb la presència de la totalitat de la junta directiva de l'entitat, encapçalada pel president, Pere Aguado, i el vicepresident, José Antonio Revilla. Arias ha estat molt clar a l'hora de precisar quina serà la seva aportació al club: "Hem d'intentar crear un model de club en què la prioritat màxima sigui que els entrenadors i els jugadors que puguin venir s'hi sentin identificats i compromesos. La Unió ha de tornar al lloc que mereix i on sempre s'ha mogut històricament. L'arribada de la figura d'un secretari tècnic ha de servir per reforçar l'estructura del club i per semiprofessionalitzar-lo".

Pocs dies després que es fes públic que Marcel·lí Coto i Ramon Pujadas no seguiran a la banqueta del primer equip la propera temporada, David Arias, assumint ja la responsabilitat que li pertoca, ha parlat del que ha de ser la configuració de la plantilla que afrontarà el pas a la Regional Preferent: "No sabem quants jugadors vindran, però intentarem que tinguin un pes i un prestigi a la categoria i puguin assumir un grau de lideratge". En relació a la figura del nou entrenador, Arias, que no ha avançat cap nom, s'hi ha referit d'aquesta manera: "Igual que els jugadors que puguin arribar, s'haurà de sentir identificat amb el club. Ha de ser una persona que entengui la ideologia de l'entitat. No volem un entrenador de pas, que només es vulgui projectar a la categoria i després marxar. Seria interessant que fos jove, que és una premisa molt necessària i, si pot ser, de la comarca. De tota manera, trobar-lo no és imminent, perquè encara resten setmanes de competició i s'ha de deixar treballar els possibles candidats amb traquil·litat".

Arias, que s'estrena en un càrrec d'aquestes característiques, ha assegurat estar "molt il·lusionat i amb moltes ganes de treballar. El fonament de l'entitat l'ha d'aportar el futbol base, amb qui hem de col·laborar. Per tal que siguem un club de casa, s'ha de començar des de baix, amb jugadors d'aquí. La massa social del Figueres ha de sentir-se identificada amb l'equip".

De moment, la Unió no té pressa per decidir quines altes i baixes es produeixen a la plantilla que ha assolit enguany l'ascens -les converses no començaran fins mitjan mes de juny. En relació a la marxa de Coto, el vicepresident, José Antonio Revilla, ha remarcat el fet que "ha estat una decisió molt consensuada per tots els membres de la junta, però que ens ha sabut molt greu, ja que el que ha aconseguit, juntament amb Ramon Pujadas, té molt mèrit". Revilla, fent referència al nou ocupant de la banqueta, ha avançat que "el candidat no està definit. Hi ha hagut converses, però és una decisió que s'ha de prendre amb calma".