"Cublicles" de Jair Domínguez ja és a la xarxa

2011-05-18 18:00

Aquesta setmana s'ha penjat a la xarxa el primer dels sis websodis de "Cubicles" la primera sèrie en català nascuda, concebuda i emesa només per Internet. Cubicles és una creació del guionista empordanès Jair Domínguez (@vedellconsagrat) que, sobre la sèrie, assegura que "és com ens agradaria que fossin totes les coses en aquesta vida: breus, insensates i en català. No pretenem fer servir la xarxa com a trampolí per accedir a altres plataformes. Creiem en un format breu, de ficció i en català. Sabem que el públic de Cubicles no està corromput per la televisió. És un públic exigent, que no està per tonteries. Ens ha semblat que la millor manera de tirar endavant un producte com Cubicles és així. Llençar-lo als lleons".

Joan Camp, productor executiu i director de Tirabol, reflexiona que "la xarxa catalana porta uns quants anys entrant en el món de l'audiovisual, però en la majoria de casos els projectes s'han centrat en formats seriosos. Tot això està molt bé i és molt necessari, però encara no havíem traspassat la frontera d’elaborar un producte d’entreteniment i humor". Camp afegeix que "la cultura catalana creix i evoluciona quan és capaç d'arribar al gran públic i creiem que microcapítols que es poden veure des de l’oficina -que és on molta gent es connecta a diari a internet- o el telèfon mòbil per la seva curta durada, poden ser un element d’oci audiovisual a explotar a la xarxa".

Dirigida per Sergi Prat "Cubicles" ha comptat amb els actors principals Txabi Franquesa, Miquel Malirach, Montse Rodríguez, Pep Payo, Xavier Pérez Esquerdo. Entre els col·labradors hi han figurat Òscar Andreu, Òscar Dalmau, Berto Romero, Francesc Ribera ‘Titot’, Maria Lapiedra o Jimmy Jump.

Aquesta és la sinopsi "Et faria res treballar en una oficina on el teu cap, un esquizofrènic caucasià que es creu negre, no sap qui ets ni com et dius, els teus companys de feina intenten violar-te cada cop que vas al lavabo o un tetraplègic superdotat t’apallissa perquè creu que t’estàs rient de la seva desgràcia? Doncs benvingut a Cubicles. No trobaràs lloc pitjor on treballar. Ep, però millor això que estar a l’atur..."