Cs Figueres proposa pacificar la Rambla els caps de setmana perquè comerciants, hostalers i empresaris l'utilitzin per a esdeveniments de promoció econòmica

2020-06-11 16:00

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que presentarà una moció per a ser debatuda en el següent ple en la qual proposarà la pacificació els caps de setmana de la Rambla, la plaça de la Palmera i la plaça de Catalunya perquè tot aquest entorn es pugui posar a disposició de les associacions de comerciants, hostaleria i empresaris perquè realitzin esdeveniments i activitats de promoció econòmica de la ciutat. “Creiem interessant facilitar i promoure les iniciatives comercials que permetin revitalitzar el comerç i l'hostaleria de Figueres quan es recuperi la normalitat després de la fase 3 per a poder tornar a generar creixement i ocupació” ha explicat Amelló. 

Amelló ha manifestat que els certàmens, concerts, fires i altres esdeveniments que dissenyin les diferents associacions que formen el teixit econòmic de la ciutat no haurien de comportar el pagament de cap taxa “perquè el comerç i el sector serveis ha patit molt, es tracta dels sectors més importants de Figueres i ens urgeix que recuperi vigor”. Amelló ha assenyalat també que aquestes iniciatives permetran recuperar visitants, turistes i clients perquè “estaran liderades pel propi sector, el qual amb la mesura de la pacificació del centre durant el cap de setmana li estem oferint una eina més per a reflotar”. 

“Igual que s'ha estat treballant per salvar vides, ara toca treballar per salvar llocs de treball, comerç i teixit empresarial de Figueres”, ha remarcat el candidat liberal. “No podem deixar de buscar solucions per aquesta crisi i això també passa per muscular el teixit econòmic de Figueres, que permetrà conservar i generar ocupació”, ha apuntat.