Cs Figueres proposa crear una beca per a que estudiants de postgrau i doctorat assisteixin a les millors universitats del món

2017-09-01 16:00

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha instat el govern municipal a crear un sistema de beques a l'excel·lència en investigació científica per valor de 15.600 euros perquè "els investigadors nascuts, empadronats o residents a Figueres puguin seguir els seus estudis en qualsevol universitat del món".


En una moció* del partit, Amelló considera que l'Ajuntament ha de demostrar el seu compromís amb el talent i potencial dels seus veïns "i quina millor manera de facilitar als nostres investigadors la continuació i ampliació dels seus estudis perquè no vegin minvada la seva carrera professional per falta de recursos propis".


La proposta prcsentada per Amelló pretén que el 2018 ja es puguin obrir les primeres convocatòries després que l'Ajuntament hagi redactat les bases reguladores de les beques. "Unes bases que premiaran, a través d'un comitè avaluador de reconegut prestigi professional, el mèrit, l'esforç, l'acompliment acadèmic, l'interès i l'originalitat investigadora", ha explicat.


La mesura procura que la beca permeti cobrir les despeses de matrícula, allotjament, manutenció i material perquè "cap estudiant es vegi privat d'assistir a la universitat del món que millor s'adapti el seu programa a la investigació que realitza".