Cremen dos cotxes en un aparcament del carrer Doctor Ferran i han de desallotjar 167 persones

2013-06-08 11:15

Segons han informat els Bombers de la Generalitat ahir divendres a les 23.40 hores van rebre l’avís d’un incendi en un pàrquing d’una sola planta situat al número 7 del carrer Doctor Ferran de Figueres. El foc, que va afectar a dos vehicles del pàrquing, va generar una gran quantitat de fum que es va estendre per les escales dels edificis superiors. Els veïns dels blocs superiors (els números 5, 7, 9 i 11), en total 167 persones, van ser desallotjats dels seus habitatges.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va enviar sis unitats al lloc, va evacuar a 22 persones a l’Hospital de Figueres per inhalació de fum lleu. A més, 14 persones més van anar amb els seus propis mitjans al mateix hospital a rebre assistència també per inhalació lleu de fum. Una de les persones evacuades pel SEM, una dona de 34 anys, va ser derivada menys greu a l’Hospital de Palamós per rebre assistència a la càmera hiperbàrica.

L'Hospital de Figueres ha informat que el Servei d’Urgències ha atès trenta-quatre persones per inhalació de fum, trenta-tres d’elles de caràcter lleu, que ja han estat donades d’alta, i una que ha estat derivada a l’hospital de Palamós. Els primers pacients varen ingressar al Servei d’Urgències pocs minuts abans de la mitjanit i el darrer ha estat alta a domicili a les 9 h del matí. Nou pacients eren nens amb edats compreses entre els cinc mesos i els deu anys.

Al lloc, van treballar set vehicles dels Bombers de la Generalitat, que un cop controlat el foc van ventilar tota la zona. Al voltant de les 02.00 hores de la matinada els veïns desallotjats van poder anar retornant als seus habitatges. En les tasques de desallotjament també han treballat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local.