Crema una barca entre l'Escala i Sant Pere Pescador i s'activa el pla CAMCAT

2011-08-11 17:00

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat en Prealerta el pla CAMCAT d'Emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya per un incendi aquest migdia d'una embarcació recreativa de 5 m d'eslora entre St. Pere Pescador i l'Escala. La barca es troba a uns 300 metres de la platja de St. Pere Pescador, enfonsada parcialment. Uns 200 m de platja entre la gola del riu Fluvià i Can Martinet estan tancats al bany i oneja la bandera vermella.

Els dos ocupants de l'embarcació, que han resultat il·lesos, han saltat a l'aigua en no poder controlar el foc i han estat rescatats per una altra embarcació que passava per la zona.

Salvament marítim SASEMAR, coordinat amb la DGPC i els municipis costaners propers, ha procedit a l'extinció del foc amb el vaixell que té base al port de Palamós. El telèfon d'emergències 112 ha rebut aquest migdia prop de 20 trucades de ciutadans alertant d'una columna de fum mar endins. Un cop el foc extingit, l’embarcació s’ha desplaçat pel corrent fins el lloc on es troba ara, embarrancada.

No es té constància en aquests moments de cap vessament de fuel al mar, però es manté la prealerta fins que es procedeixi a l’extracció de la barca. S’està gestionant una embarcació que remolqui la barca cremada del lloc on es troba actualment fins a port. L’Agència Catalana de l’Aigua ACA ha realitzat una inspecció visual de la zona amb una avioneta.

Des de la DGPC s'ha comunicat la situació als municipis de Roses, l'Escala, St. Pere Pescador i Castelló d'Empúries de forma preventiva. També s'ha comunicat la situació a policies locals, mossos i bombers de la Generalitat.

El municipi de St. Pere Pescador ha procedit a activar en fase d’alerta el Pla d’actuació Municipal del CAMCAT.