Creen una plataforma per a reclamar una rotonda a la N-260 a l'accés de l'estació a Vilafant

2014-10-16 16:00

Vilafant ha dit prou i, recentment, els veïns del municipi han creat la Plataforma Ciutadana Pro-Rotonda de Vilafant per exigir la construcció immediata d'un giratori a la cruïlla que enllaça la carretera N-260 amb l'accés a l'estació del TAV, l'Avinguda de Les Mèlies i l'Avinguda Puig Grau. Tot i que el projecte per construir la rotonda està redactat, els pressupostos de l'Estat per al pròxim any 2015 no inclouen la partida pressupostària per executar l'obra que, en aquest cas, hauria d'anar a càrrec d'ADIF.

La perillositat en aquest punt del terme municipal, per a vehicles i vianants, provoca que periòdicament s'hi registrin accidents. Des de l'Ajuntament de Vilafant també s'ha demanat en reiterades ocasions que se solucioni la situació en aquest punt negre de la xarxa viària, amb una manca de visibilitat notable que, a més a més, s'ha vist agreujada per l'augment de trànsit que provoca l'estació del tren d'alta velocitat Figueres-Vilafant.

Un cop s'ha constituït la Plataforma, els seus responsables han demanat una reunió amb l'Ajuntament del municipi i amb responsables d'ADIF per tal de conèixer, de primera mà, quina és la previsió i els terminis que hi ha en aquests moments a sobre la taula per tal d'executar l'obra.

Talls de carretera
Si durant les properes dues setmanes no es produeix cap resposta, des de la Plataforma ja han confirmat que es convocarà una sèrie de mobilitzacions ciutadanes que s'iniciarien el dimarts 4 de novembre, a les 17:00 hores, amb el tall de la carretera N-260 en el punt exacte on es reclama que es construeixi la rotonda.

Durant aquest darrer estiu des de la població altempordanesa ja es va dur a terme una campanya de recollida de signatures per reclamar la construcció de la rotonda. L'alcaldessa del municipi, Consol Cantenys, va fer arribar les 500 firmes i un escrit al Ministeri de Foment, al secretari General d'Infraestructures, al president d'Adif i al director General de Carreteres sense que s'obtingués cap resposta favorable. El mes de març d'enguany, Foment s'havia compromès a executar l'obra.