Creen una franja de prevenció d'incendis forestals a la Muntanya Gran de Portbou on hi pasturaran 50 vaques

2014-05-08 13:00

L'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Girona treballen en la creació d'una franja de prevenció d'incendis forestals a la Muntanya Gran de Portbou. Un ramat de 50 vaques mantindrà la funcionalitat d'aquesta franja. Per aconseguir-ho, s'instal·laran abeuradors, que permetran assegurar la presència del bestiar a la zona durant llargs períodes de temps.

Nou persones de la Fundació Privada ALTEM, que seran les encarregades d'instal·lar els abeuradors per al bestiar, estan executant des del mes de novembre els treballs forestals per a la creació de la franja de baixa combustibilitat.

Els treballs s'emmarquen dins del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Obra Social "la Caixa" per conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona alhora que es fomenta la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

Aquesta franja té per objectiu la prevenció d'incendis forestals provinents del nord i afavorits per la tramuntana, que podrien tenir greus conseqüències per al municipi de Portbou. Es tracta d'un punt clau d’entrada d’incendis des del sud est de França, a on des del 1972 hi ha hagut 6 focs forestals. L'entitat financera hi inverteix un total de 36.934,4 €.