Creàlit proposa 'Regalem paraules' a Figueres

2023-07-18 18:00

La Xarxa CREÀLIT posa en marxa l’acció literària «Regalem Paraules» que té l’objectiu de regalar microtextos als vianants de Figueres. Aquesta iniciativa, que és la primera que du a terme CREÀLIT, escamparà escrits de petit format dels integrants de la plataforma per diferents indrets de la capital alt-empordanesa. L’objectiu és crear un diàleg obert i franc amb els lectors i, de passada, contribuir a la humanització de l’espai públic convertint-lo en un lloc adient per la lectura. 

L’acció, que tindrà la durada d’un mes, començarà el dissabte 22 de juliol des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament de Figueres. Allà, els integrants de CREÀLIT interactuaran amb els vianants regalant-los bocins dels seus poemes, de les seves novel·les o aforismes i pensaments obra seva. D’aquesta manera, intentaran despertar emocions i sentiments, tot compartint la paraula escrita amb els lectors. La data s’ha escollit perquè aquell dia és jornada de reflexió. El col·lectiu no descarta traslladar l’acció «Regalem Paraules» a altres poblacions de l’Alt Empordà els pròxims mesos. 

CREÀLIT és una xarxa de creadors de l’Alt Empordà que es va constituir el passat Sant Jordi per ser un punt de trobada de totes les persones que produeixen literatura a la comarca. La plataforma buscar ser un nucli de suport i col·laboració, un espai on compartir experiències i esdevenir un catalitzador d’iniciatives literàries. També buscar ser una eina per col·laborar amb creadors d’altres àmbits artístics i amb les entitats culturals i veïnals alt-empordaneses.