Convoquen una jornada de neteja i endreça a la platja de la Rubina de Castelló d'Empúries

2020-01-30 12:00

La llevantada de la setmana passada va deixar les platges d’arreu plenes de brutícia. Alguns dels residus, sobretot els plàstics i envasos que el mar ha escopit, s’han anat recollint en gran part a través d’ iniciatives organitzades per la societat civil. Així doncs una part important de la feina ja s’ha portat a terme i des de l’Ajuntament es vol donar les gràcies a totes aquestes persones que ho han fet possible.

Per tal d’aprofitar doncs aquesta primera batuda, i després d’estudiar quina és la millor manera de reordenar el paisatge i ajudar-lo a recuperar-se, s’ha organitzat una jornada d’endreça a la platja de la Rubina, una de les més castigades pel temporal al nostre municipi. A part dels plàstics, el mar també ha deixat una gran quantitat de restes orgàniques que creiem important aplegar i dipositar en els llocs adequats per tal d’aprofitar-ne la seva capacitat de fixar la sorra de les dunes (és el cas dels troncs arrossegats pels rius i de plantes marines com la Cymodocea nodosa).

És per això que es convoca a tothom qui vulgui el dilluns 3 de febrer, a les 10 h, a la Platja Petita -al costat de la desembocadura del rec Salins i de la Rubina-, per fer una matinal de neteja i endreça de la platja de la Rubina, on abans de començar s’hi donaran les pautes per tal que cada residu o resta portat per la llevantada tingui el destí més adequat, ja sigui retirant-lo, ja sigui incorporant-se a l’entorn d’un lloc tan excepcional com és aquest. Recordem que es recomana portar guants i una mica d’esmorzar per refer les forces.