Convoquen els premis Emprenedors 2010

2010-03-03 11:28

Per segon anys consecutiu s’ha convocat els Premis per a Emprenedors de l’Alt Empordà, una iniciativa que té com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves accions empresarials tenen com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. Aquests premis estan promoguts pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG) i el Setmanari de l’Alt Empordà.

S’estableixen quatre categories dels premis, una més que l’any passat. Són les següents:

- Premi jove empresari. Aquesta categoria premiarà a l’empresari empordanès menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada.

- Premi emprenedor. Es premiarà el projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement.

- Premi a la millor idea de negoci. Es premiaran les idees de negoci més creatives dels estudiants dels IES de la comarca.

- Premi a la millor línia de negoci innovadora: aquesta categoria, incorporada enguany, premiarà aquella empresa que hagi estat capaç d’obrir la línia de negoci més innovadora en els darrers tres anys

Poden participar-hi totes les persones amb domicili a la comarca de l’Alt Empordà. En el cas del premi emprenedor hi poden participar totes les persones que vulguin crear una empresa amb domicili social a la comarca de l’Alt Empordà. En el cas del premi a la millor idea de negoci hi poden participar tots els estudiants dels IES de la comarca. No s’acceptaran fundacions ni associacions.

En qüestions més específiques, les bases del concurs assenyalen que pel que fa al premi jove empresari, s’hi podran presentar els empresaris amb una edat inferior als 42 anys que dirigeixin una empresa amb domicili social en qualsevol municipi de la comarca de l’Alt Empordà. En el cas del premi emprenedors, s’hi podran presentar totes aquelles persones o grups de persones que tinguin un projecte empresarial a la comarca a iniciar l’any 2010 i que presentin un pla d’empresa. En aquesta categoria no s’acceptaran canvis de forma jurídica ni ampliació o canvi d’activitat. Serà imprescindible per a la percepció del premi que l’empresa iniciï les seves activitats durant l’exercici 2010. S’acceptaran empreses creades a partir de l’1 de gener del 2010.

En el cas dels que optin al Premi a la millor idea de negoci, les bases del concurs indiquen que hi poden participar tots els estudiants dels IES de la comarca que presentin un projecte d’idea empresarial. Aquest premi tindrà dues subcategories: Estudiants de batxillerat i cicles de grau mig i estudiants de cicles de grau superior. Finalment, en el premi a la línia de negoci innovadora, el reconeixement serà per a empreses ja constituïdes i amb seu social a l’Alt Empordà que hagin obert una nova línia de negoci en els darrers tres anys.

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el dia 31 de març de 2010. Les sol·licituds es presentaran en el Registre d’una de les dues administracions locals que donen suport a la iniciativa (Consell Comarcal de l’Alt Empordà o Ajuntament. El jurat estarà integrat pels representants dels quatre promotors del premi juntament amb cinc empresaris o professionals de reconeguda vàlua.