Conveni entre el Consell Comarcal i la DO Empordà per fomentar l'enoturisme

2011-11-28 08:00

El president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Empordà, Josep Blanch, han signat un conveni pel qual els dos organismes col·laboren de forma estreta en l’elaboració de l’estudi sobre el foment de l’enoturisme a tot l’Empordà.

El conveni recorda que “tant els consells comarcals de l’Alt i Baix Empordà com el Consell Regulador de la DO Empordà han prioritzat en els darrers anys el desenvolupament de l’enoturisme a l’Empordà. En concret, per part dels dos ens comarcals i seguint el pla ‘Estratègia per a la valorització dels recursos territorials de l’Empordà’, elaborat  a  partir de l’experiència dels últims anys en la dinamització turística del territori, s’ha cregut oportú fer un nou pas per a la consolidació d’alguns dels productes turístics que s’han anat desplegant, els quals enriqueixen les activitats tradicionals del turisme de sol i platja”.

Es pretén, per tant, sumar esforços “per posar en valor el territori que configuren les dues comarques com un destí turístic de referència dins la marca Costa Brava, aprofitant la imatge de prestigi i de qualitat de vida que té l’Empordà en alguns dels mercats més propers. Dins dels eixos prioritaris de treball, s’han seleccionat els productes que poden actuar com a elements motor i que generen prestigi al territori i d’aquests han sorgit prioritzats la valorització dels productes gastronòmics, enològics i agroalimentaris (DO, IGP i Productes de l’Empordà)”.

El conveni també recorda que “per part del Consell Regulador de la DO s’ha encarregat un Pla estratègic i una part important tracta sobre l’enoturisme, ja que creu que el seu desenvolupament ha de comportar per l'Empordà una revalorització del seu paisatge -no hi ha gaires DO a Catalunya i a l'Estat espanyol que tinguin, com deia el poeta, vinyes verdes vora el mar-, una revalorització del seu patrimoni agrícola i del seu patrimoni etnològic vinculat al llegat de la vitivinicultura, però també un major coneixement de la marca per part del consumidor així com una identificació del producte amb el territori del qual n'és fruit que potenciarà la seva imatge”.

Segons el conveni, el cost d’aquest estudi és de 12.508 euros, dels quals el Consell Comarcal n’aporta 8.755,60 euros, amb càrrec a la partida d’activitats turístiques, i el Consell Regulador, els 3.752,40 euros restants. El finançament del Consell Comarcal prové d’una subvenció de l’antic departament de Treball de la Generalitat per a la realització d’accions per  a l’ocupació dins del marc del Projecte Impuls.