Contundent derrota de la UE Figueres a casa contra el Santfeliuenc (0-3)

2014-05-01 09:00

El Figueres s'ha complicat la vida de mala manera després del clatellot que li ha ventat el Santfeliuenc aquesta nit en l'antepenúltima jornada (0-3). Els de Francesc Cargol s'han desactivat a mesura que avançaven els minuts, i el rival, elèctric i molt ràpid, ho ha aprofitat per estomacar-los. Amb tot, el primer terç ha estat prou interessant -de fet, les millors situacions de perill les ha generat el conjunt de casa. L'equip barceloní, amb molt criteri, ha cedit la pilota a la Unió per poder contestar amb contundència. Amb un ritme alt des de l'inici, Cano ha estat el primer que ha avisat Reig, amb un xut des de la dreta, i amb poc angle, que el porter ha desviat (13'). A l'altre costat, Ivan Cristino ho ha provat amb un tir centrat (15'), abans que Barrera despengés una centrada de Serra des de l'esquerra que el travesser ha escopit (30'). El malson per als blanc-i-blaus ha començat just després, quan a conseqüència d'un rebot desafortunat al centre del camp, en una lluita entre Cornellà i un rival, Murga no ha arribat a tallar la progressió del cuir, que ha recollit Cano per endreçar-la a la xarxa amb un xut que, ara, ha desviat Argi (33'). El gol ha fet tremolar les cames al Figueres, que ha perdut la serenor i ha tingut dificultats per ordenar-se amb celeritat, tot i que en la darrera acció de la primera part, Guillem Cornellà ha provocat l'errada de Tena al balcó de l'àrea i ha aprofitat el regal per cedir la pilota a Ferrón, que sense oposició davant Santi, ha rematat al seu cos (45').

A la represa, la Unió ho ha fet prou en l'arrencada, però s'ha anat atabalant tot veient que res no li sortia com volia. De fet, en el primer minut, una assistència d'Eric cap a Josele no l'ha aprofitat aquest de miracle -el seu xut s'ha perdut a tocar del pal dret (46'). Al Figueres li ha costat moure la pilota amb fluïdesa i, sobretot, treure profit de les seves possessions. Els de casa, més per tossuderia que per altra cosa, haurien pogut empatar -Moñino (49'), Ferrón (60') i Teixi (69')- però els ha faltat encert a tocar de la porteria contrària. El Santfeliuenc, extremadament ordenat, ha començat a dissenyar contracops amb verí letal. La Unió -no podia ser d'una altra forma- ha arriscat, i això li ha obert les portes del cel a l'equip visitant, que ha fet el 0-2 -Peralta, des de fora de l'àrea, amb una voleia precisa recollint un mal refús de Reig, que havia sortit per interceptar una passada a Josele (82')- i el 0-3 -jugada ofensiva de pissara en què en quatre tocs dins de l'àrea de l'Albera la pilota ha acabat al fons de la porteria empesa per Edgar (85')- de manera quasi consecutiva. Els unionistes, ja sense esma ni sentit, han baixat els braços, i s'han quedat sense el punt que els donaria el respir definitiu per a la permanència a dues jornades per al final.