Constitueixen una ONG per atendre emergències humanitàries que es presenta el divendres 19 a La Cate

2016-02-19 19:00

Un grup d’altempordanesos ha fundat “Amb les teves mans”, una ONG transversal que vol fer tasques humanitàries en llocs amb necessitats emergents –com per exemple Lesbos– i realitzar xerrades i tallers per sensibilitzar a la població de totes les emergències que s’estan vivint. Un cop constituïda l’entitat volen establir vincles amb altres associacions de la comarca amb les mateixes inquietuds per tal de col·laborar.

Representants de l’entitat es van reunir recentment amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el regidor de cooperació internacional, Francesc Cruanyes, per presentar el projecte i poder-se adherir al consell municipal de cooperació. També van parlar de com impulsar iniciatives comunes que serveixin per difondre la tasca de l’ONG i sumar adhesions. Els integrants de l’associació començaran a partir de la setmana següent a explicar el projecte a altres ajuntaments, institucions i entitats per elaborar un full de ruta de properes accions.

Viatge a Lesbos

Els dos impulsors de l’ONG Milton Sánchez i Eva Prujà han programat un viatge Lesbos per fer labors d’ajuda i conèixer in situ les entitats que treballen auxiliant els refugiats que arriben a les costes gregues. Aquest contacte els ha de permetre veure les necessitats que tenen i establir un fil de comunicació per poder desenvolupar tasques des de l’Empordà i donat el cas poder organitzar algun viatge humanitari.

Abans d’emprendre el viatge que ha de servir com a punt de partida, l’associació ja s’ha posat en contacte amb oenagés com Proactiva Open Arms, un col·lectiu badaloní de socorristes que està salvant vides a les costes gregues, on arriben embarcacions precàries de centenars de migrants de Síria i Irak.

Xerrada

El director de Proactiva Open Arms Óscar Camps visitarà Figueres per relatar l’experiència de l’ONG i fer palesa les mancances que es troben a l’illa grega. L’acte, que es farà el proper divendres dia 19 a les 20h a la Cate de Figueres, també servirà com acte de presentació de l’associació.

Prèviament membres d’”Amb les teves mans” es reuniran amb els voluntaris badalonins per explicar el projecte, intercanviar idees i plantejar accions conjuntes.