Constitueixen l'Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera

2014-12-02 09:30

L’Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera es va constituir el dia 1 d’octubre de 2014. Una associació que es remunta a l’abril de 1996 però durant els darrers anys ha estat inoperativa.

L’agrupació s’ha constituït amb una junta directiva de deu empresaris jonquerencs i presidida per Antoni Escudero, un dels administradors i propietaris del Grup Escudero. La resta de membres de la junta són: Montserrat García, propietària del centre comercial Porta Espanya i té el càrrec de secretària; Anna Maria Picas, propietària de l’agència de duanes Picas Via Europa, amb el càrrec de tresorera; Marta Brugat, propietària de Calçats Goya, amb el càrrec de vicepresidenta; Josep Serra, propietari de l’empresa Despachos Fruteros, amb el càrrec de vicepresident. A més la junta està formada per sis vocals: David Manuel Gómez, propietari de l’empresa Goya Center; Rosa Montalat; Maria Encarnación García, propietària del Restaurant La Perla; Pedro Abaurrea propietari de l’empresa Assegurances Canvis i Serveis; José Miguel García, propietari de l’empresa Hoteles García Genís i, Maria Teresa Viñas. 

L’objectiu principal de l’associació és actuar com a col·lectiu empresarial dels sectors del comerç i de l’hostaleria de la Jonquera, per vetllar per a la defensa dels interessos comuns de tots els empresaris propietaris i/o representants dels establiments situats a la Carretera Nacional II des de l’entitat bancària “la Caixa” fins a la sortida de la Jonquera, direcció a França, i els situats a la zona interior de la carretera mencionada des de l’edifici de Can Sureda fins a la sortida de la Jonquera, direcció a França.

La finalitat és que els empresaris de la Zona Nord de la Jonquera actuïn units i amb veu pròpia per tal de ser escoltats davant de les administracions en qüestions relacionades en infraestructures, carreteres, espais comuns, il·luminació, entre moltes altres coses, que afecten directament al funcionament dels seus negocis.

En breu l’associació enviarà cartes a les diferents administracions, entre elles, a l’alcaldessa de l’Ajuntament de la Jonquera, amb l’objectiu de convocar una reunió per tractar temes com el conveni per elaborar un Pla de Seguretat Viària entre el consistori i el Servei Català de Trànsit, així com la petició de formar part de la junta local de seguretat per a combatre assumptes com el tràfic de drogues, la venda il·legal de productes o actes delinqüencials com furts i robatoris.