Constitueixen la comissió del Consell Comarcal per a tractar el problema de la prostitució a les carreteres

2016-04-27 16:00

Aquest dimarts a la tarda es va celebrar l'acte de constitució de la Comissió institucional per tractar el problema de la prostitució a les carreteres de la comarca. La comissió la presideix el mateix president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, i a proposta dels diferents grups comarcals es van designar els següents representants: Sònia Martínez (CiU), Martí Sans (PSC), Olga Carbonell (ERC), Xavier Monfort (Entesa), José Francisco Parra (PP), Dolors Pons (CUP) i Hèctor Amelló (C's). 

La comissió va prendre l'acord d'ampliar-la amb representants dels municipis de la comarca més afectats per aquesta problemàtica. Atès que està constituïda com a una comissió del propi Consell, i integrada inicialment només per consellers comarcals, calia aquest tràmit administratiu previ. També es vol integrar a la comissió el director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, que en l'anterior mandat del Consell es va implicar de forma molt directa en l'assessorament d'aquest òrgan. 

Un cop els ajuntaments convidats hagin fet arribar la designació dels seus representants, es procedirà a convocar una nova trobada i es començarà a treballar en diversos fronts. Els assistents van constatar la necessitat que s'hagi constituït el nou govern i les noves Corts, si finalment es convoquen les eleccions per al 26 de juny, per tal de poder incidir en la reforma del Codi Penal, la solució que es considera més viable per afrontar i poder resoldre aquesta problemàtica. 

També es procedirà a relacionar els ajuntaments que han aprovat l'ordenança-marc en relació amb l'oferiment, sol·licitud i pràctica d'activitats sexuals remunerades als espais públics i al domini públic viari, incloses les seves zones de servitud o afecció, que va ser aprovada pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà el mes de març de 2014. En aquest sentit es convidarà als que encara la tenen pendent d'aprovació a que ho facin per tal d'unificar la normativa municipal en aquest àmbit.