Connecten a la xarxa elèctrica les plaques de plaça Catalunya que representaran un estalvi anual d'uns 40.000 euros

2011-09-14 20:00

La coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya ja està connectada a la xarxa elèctrica de distribució de baixa tensió. Després d’unes setmanes a l’espera del vist-i-plau de l’empresa de serveis, des d’aquest migdia les 576 plaques fotovoltaiques distribueixen electricitat a la xarxa.

La producció estimada dels 1.308 metres quadrats de plaques és de 127 MWh/any, xifra que comportarà un estalvi energètic anual d’uns 40.000 euros a la ciutat. A mitjans del mes vinent, l’empresa encarregada del manteniment de la instal·lació col·locarà un panell informatiu -a la sortida sud de l’aparcament soterrat- on es podrà saber al minut les següents dades: l’electricitat que es produeix en aquell moment; l’acumulat de producció des del primer dia; o la velocitat del vent a la coberta, entre d’altres.

Les obres de la coberta de la plaça Catalunya, i la instal·lació del conjunt escultòric de Sant Jordi i el Drac -obra de Mercè Riba-, es van acabar el passat 23 d’abril. Les obres de la coberta van tenir un cost d’1.751.566,04 euros.