Confirmen la denegació per install·ar una nova pedrera a la Garriga d'Empordà

2013-03-25 12:30

El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha dictat una sentència que confirma la denegació per part de l’Ajuntament de Llers de la llicència urbanística per instal·lar una nova pedrera a les Clotes (a la Garriga d'Empordà). Aquesta sentència impedeix la instal·lació de la pedrera i blinda aquest paratge. 

Els promotors van denunciar l'Ajuntament al·legant que havien sol·licitat la llicència anterior al nou pla urbanístic de Llers que, des del 2008, classifica la zona com a incompatible amb activitats extractives. L'empresa promotora també pressionava a l'Ajuntament de Llers amb la possible reclamació d’indemnitzacions econòmiques, per la denegació de la llicència. 

IAEDEN i Salvem l'Empordà celebren aquesta sentència després de molts anys de defensa d'aquest paratge de la comarca. La campanya per a la protecció de la Garriga d'Empordà va començar precisament amb aquest projecte de l'empresa Tractaments i Restauracions Geològiques el 2004, quan els veïns de la Garriga van crear l'Associació de Protecció i Estudi de la Garriga. Aquesta entitat i l'IAEDEN Salvem l'Empordà, conjuntament amb l'Ajuntament de Vilanant, van interposar un contenciós administratiu el 2010, per impugnar l'autorització urbanística per a l'obertura de la nova pedrera, atorgada pel Departament llavors Conseller de Política Territorial Joaquim Nadal. Aquest plet ha arribat recentment fins al Tribunal Suprem.