Concurs d’idees per completar la urbanització del front marítim de Roses

2011-03-10 08:00

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar la realització d’un concurs d’idees per a la urbanització del tram de front marítim comprès entre la Riera Ginjolers i la Riera de la Cuana. Els projectes arquitectònics, que es podran presentar fins al proper 3 de maig, hauran de tenir en compte la integració i qualitat paisatgístiques, la relació amb la resta d’espais públics de la zona, la mobilitat i els espais destinats a vianants, i hauran de proposar una solució a la regressió de sorra que pateix la platja de la Punta

L’objecte d’aquest concurs és establir una proposta d’urbanització que ordeni i reguli no solament la franja de passeig Marítim, sinó també tot l’espai de front de façana, amb una supefície total de 23.826 m2. La finalitat és millorar el paisatge urbà d’aquest sector -actualment ocupat per un aparcament de vehicles en superfície i amb una important problemàtica de regressió de la platja colindant a causa de les llevantades-, reutilitzant i dignificant un dels espais més valuosos de Roses.

L’import màxim per a l’execució d’aquest projecte d’urbanització s’estableix en 4,5 MEUR. Els interessats a participar podran presentar les seves propostes fins al proper 3 de maig. Un cop finalitzat el termini, el jurat del concurs (integrat per arquitectes, representants municipals, un representat del Ministeri de Medi Ambient i un altre del Servei de Ports i Costes de la Generalitat), es reunirà per realitzar la valoració i escollir el guanyador.

El primer premi consisteix en 20.000 euros i la possibilitat de l’encàrrec de la redacció del projecte d’urbanització, el segon rebrà una dotació de 7.000 euros i, per últim, es reconeixeran dos accèssits dotats amb 3.000 euros cadascun.