Concerts i actes religiosos de l'església ortodoxa romanesa a Figueres

2011-09-19 20:00

Dintre el mes de la Santa Creu (litúrgicament és el dia 14 de setembre) la parròquia Ortodoxa Romanesa de Sant Constantí i Santa Elena (que actualment celebren la seva Santa Litúrgia a la parròquia catòlica de Pont de Molins) han preparat uns Concerts al Teatre Jardí de Figueres, i una Vetlla de Pregària Ecumènica conjuntament amb les parròquies catòliques de Figueres.

Aquest divendres, 23 de setembre al Teatre Jardí, de Figueres (21:00) actuarà el Chor Byzantion amb música sacra bizantina i gregoriana. Aquest cor, fundat els anys 90 a la Metropolia de Moldàvia, ha esdevingut part de l’Acadèmia “George Enescu” de l’Institut Superior de Música, Teatre i Pedagogia. L'endemà, també al Jardí (21:00) hi actuarà Gheorghe Zamfir (el rei de la flauta de pa) i la seva Orquestra (Ciocarlia). Gheorghe Zamfir va néixer a Romania el 1941. La flauta de pa que el toca és un instrument ben diferent de la flauta sudamericana; ell hi ha afegit més tons (entre 25 i 30 canyes). Zamfir ha gravat 45 albums i ha guanyat 120 premis (discs d’or i platí), i als Estats Units ha venut més de 120 milions de discos. És l’ambaixador de la música folk tradicional de Rumania.

Finalment el diumenge, 25 de setembre a l’església parroquial de Sant Pere de Figueres es farà una Vetlla de Pregària Ecumènica (18:00) amb la presència del Bisbe de Girona Francesc Pardo i de dos Metropolites Ortodoxos romanesos. Hi participarà el Chor Byzantion.